Hvor kan man finde et godt misbrugscenter?

14 marts 2019
Anders Lundtang Hansen
Hvor kan man finde et godt misbrugscenter?

Der eksisterer en hel del misbrugscentre, misbrugs-afdelinger og lige så mange misbrugsbehandlinger ude i det danske land.

Du vil formentlig blive forbløffet over, hvor mange forskellige behandlingstilbud der reelt findes derude i så lille et land som Danmark.

Men når man kigger nærmere på statistikkerne med, hvor mange mennesker der årligt ender i et misbrug, har et gentagende misbrug og/eller skal have en længere behandling, så vil det ikke undre, hvis de fleste mennesker – også du! – kender til mindst én person, der har et igangværende misbrug eller et tidligere et af slagsen.

Og måske kan du endda selv udvikle et?

Så faktisk er der rigtig mange behandlingshjem og lignende ude i den danske geografi, både af den slags, hvor man er indlagt, og så den, hvor man modtager en ambulant behandling.

Det er bare ikke standarden, at der bliver talt så højt om misbrug herhjemme i Danmark – om det så er alkohol, narkotika, sex, motion, arbejde eller noget helt andet – så man gemmer ofte den slags behandling væk langt væk fra offentligheden.

Der er nemlig både tabu omkring det misbrugsemne, selvom det er fakta, at størstedelen af langt de fleste danske familier oplever eller kommer i kontakt med misbrug på en eller anden facon på et tidspunkt, og så også for at holde patienterne væk fra fristelser, der kan lede til misbrug.

Behandlingen inkluderer nemlig ofte isolation og fokus på behandlingen, hvis misbruget er rigtig grelt.

Derfor kan du med stor sandsynlighed finde et behandlingscenter tæt på dig eller endda langt væk fra dig, som blandt andet kunne være dette anbefalesesværdige af slagsen: https://behandlingscenter-stien.dk

Men om det er dét behandlingscenter, der er tættest på misbrugeren, der giver det bedste resultat, er ikke til at sige.

Nogle gange kan foranderlige luftlag også være med til, at misbrugeren får et fornyet og klarere syn at betragte tingene på, så det er nemmere at slippe misbruget for bestandigt. 

Flere Nyheder