Kylling i karry – hele familiens favorit
Kylling i karry er en super lækker – og nem – måde at tilberede fjerkræ på. Hvis du er tilhænger af, at din familie skal have en varieret kost og præsenteres for et rigt udvalg af smagsvarianter, skal der af og til mad på bordet med anderledes smags sammensætninger end den jævne danske. Og her er kylling i karry en rigtig god introduktion til det østerlandske køkken.
Lækker og velsmagende aftensmad med dansk kylling i karry
Lad det være sagt med det samme: Den danske variant af karry har ikke særlig meget med den oprindelige indiske curry tradition at gøre. Det karry pulver, vi finder i supermarkedet og bruger i vores madlavning, er fremstillet af de krydderier og urter, som traditionelt anvendes til tilberedningen af curry, for eksempel gurkemeje, hvidløg, chili, bukkehornsfrø og koriander. Men i Danmark holder vi generelt karryretter på et mildt niveau, så selv de mindste kan være med, når der serveres eksempelvis kylling i karry. Og den manglende styrke betyder ikke, at dansk kylling i karry ikke smager af noget – snarere tværtimod. Med den rette balance af krydderier i sovsen vil alle de fine smagsnuancer træde frem på en helt anden måde, end hvis retten var brændende stærk.
Hele familien elsker kylling i karry
Og dette er grunden til, at hele familien Danmark kan sidde med rundt om bordet, når du serverer kylling i karry. Du kan servere den velsmagende ret med enten ekstra karry pasta eller stærk mango chutney ved siden af, så de, som måtte ønske retten mere spicy, selv kan tilføje ekstra krudt. Kylling i karry serveres sædvanligvis med de traditionelle indiske Basmati ris – du kan eventuelt blande dem op 50/50 med de aromatiske jasmin ris, hvis du ønsker at variere dit tilbehør.
Du kan finde den fulde opskrift på kylling i karry samt se fremgangsmåden for tilberedning på dk-kogebogen.dk