3 forskellige typer døre

06 September 2021 Steffen Hansen

De fleste har godt styr på, hvad en dør er. En dør kan åbne og lukke. Men der findes faktisk mange forskellige typer af døre. Vi ser de forskellige typer af døre hver evig eneste dag, uden måske at lægge mærke til dem. Alt efter funktionen, så findes der døre, der passer dertil. Det kan både være til indendørs brug, for eksempel en dør til toilettet, til soveværelset eller noget helt tredje. Hvis du kunne tænke dig at vide mere om de forskellige typer af døre, så vil vi her liste 3 af dem op. 

Trædøre

Den mest almindelige type dør, som de fleste nok også enten har, eller har haft i deres bolig, er trædøre. De kan bruges til stort set alle rum i boligen. Trædøre vejer ikke særligt meget, og så kan du selv vælge at sætte dit eget præg på dem. Man kan male dem i forskellige farver eller få specialdesignet dem med indgraveringer i. 

Glasdøre

Glasdøre er en anden type døre, du også kan se stort set overalt. De bruges ofte, både i butikker, men kan også bruges i boligen, hvis man for eksempel har en terrasse. Glasdøre kan i den forbindelse også ses i form af skydedøre, hvor døren skal skubbes til siden for at åbne. Man kan også vælge at kombinere en trædør og en glasdør, ved for eksempel at have en trædør med ruder i. 

Metaldøre

En tredje type døre, der ikke ses nær så meget i private boliger, er metaldøre. Disse ses oftest i sikkerhedssammenhæng, for eksempel i banker, hvor det er vigtigt, at der ikke kan brydes igennem til pengene. Metaldøre er nemlig nogle af de stærkeste slags døre der produceres. 

Alt efter, hvilken type dør du ønsker at anskaffe dig, så findes der både billige døre og døre i en højere prisklasse. 

More articles