Vær sikker på, at redningsveste sidder godt nok på kroppen

24 September 2020 Anders Lundtang Hansen

Du kender sikkert det med, at sikkerhedsselen i bilen den strammer lidt på dig, men du ved samtidig også godt, at det ofte bare er tegn på, at den beskytter dig godt nok: at den holder dig på plads, hvis der skulle ske en hård opbremsning.

En sløv sele er måske en smule mere rar at have på, men den vil ikke beskytte dig særligt godt, hvorfor man vænner sig til, at den skal sidde lidt stramt.

Men de færreste af os render rundt med redningsveste på til dagligt, hvilket der da heller ikke er nogen grund til, medmindre man er ude på havet – og det dækker trods alt 70 procent af jordens overflade alt det vand.

Dog kan det være meget praktisk lige at vænne sig til, hvordan sådan en redningsvest skal sidde på en.

Gør dig klar til at have redningsvest på

Det er et krav, at når man er ude at sejle, så skal der være redningsveste nok til dem, som der er med på båden, men man behøver dog ikke have dem på.

Det kan dog være meget smart, hvis man nu lige vil vænne sig til, hvordan den føles at have på, så man også ved, hvordan den virker, og om den nu sidder godt nok på en, for her tænker man mest praktisk end æstetisk.

Derfor finder man ofte redningsveste til børn og redningsveste til voksne, så der er ikke så mange størrelser at vælge mellem.

Så når du får den på, så ved du, hvordan den skal stramme, hvor du eventuelt skal trække i snore, om du skal trutte i noget og andre praktiske ting.

Det er specielt en god idé at lade børnene have deres redningsveste på hele tiden, da de kan være lidt mere ustyrlige og svære at holde øje med, så de lige pludselig ender i vandet.

Du kan finde nogle her: https://www.baadbiksen.dk/baadudstyr/19-redningsveste/ 

More articles