Bryg din egen øl med et bryganlæg

15 april 2020 Lotte Hindsberg

editorial

Danmarks gyldne nationaldrik, øllet, har i alle dage været en populær drik og har været kendt i Danmark i over 5000 år. I takt med at der er kommet flere microbryggerier og derfor flere specialøl på markedet, er der sket en stigning i interessen i selv at lære at brygge sin egen øl. Det er også noget sjovere at have vennerne til middag og så servere en øl, der er perfekt afstemt til maden end det lokale supermarkeds øl, der var på udsalg i sidste uge.

Hvad skal du bruge for at brygge øl?

I princippet kan du lave øl i en gryde, men normalt bruger man et bryganlæg og så de 4 basisingredienser, vand, malt, humle og gær. Mange af butikkerne der har specialiseret sig i at sælge ingredienser og bryganlæg har et startskit, så det er nemt at komme igang. Senere kan man altid udvide med noget mere avanceret. Butikkerne er også en god kilde til råd og vejledning omkring ølbrygning, hvis der er noget man gerne vil vide mere om.

Hvor kan du lære at brygge øl?

Sammen med den stigende interesse er der flere at der udbyder kurser i ølbrygning. Både for begyndere men også for øvede. De tager omkring en eftermiddag og aften og foregår i hyggelige omgivelser, med lidt godt at spise samtidig. Det er et kursus man kan tage alene, men også noget man kan gøre sammen med vennerne og få en hyggelig dag ud af det. 

Udover kurser findes der mange bøger der beskriver hvordan man brygger øl, øllets historie og de forskellige metoder der findes. Der er også bøger der fortæller om de forskellige landes øltyper. Der er stor forskel på en øl brygget i Danmark og så en der kommer fra Tyskland. Der findes også et utal af videoer på internettet til inspiration.

Flere Nyheder