Dit malerfirma i Dragør kan tage erhvervspraktikanter ind!

08 januar 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Som udgangspunkt skal vi nok lige forklare, hvad det egentlig vil sige, at man som malerfirma i Dragør tager erhvervspraktikanter ind, for man kan hurtigt tro, at man har fat i den mere velkendte type af praktikanter, der er midt i en uddannelse.

Det er der ikke tale om.

Erhvervspraktikanter er elever i folkeskolerne typisk i de sidste klasser, der skal ud og have en føling med, hvordan erhvervslivet foregår, så de kommer ud i perioder på ofte nogle uger, hvor de besøger nogle arbejdspladser og får en føling med, hvordan sådan et sted foregår.

Sådan en kan du jo have tilknyttet i dit malerfirma i Dragør, fordi vedkommende godt vil videre mere om malerfaget, så man måske kan gro en interesse for faget her ved at pejle poden i den retning og vise, hvordan den slags foregår.

Mange elever sætter pris på den slags praktik, fordi de så kommer væk fra skolebænken og får lov at prøve noget mere praktisk end at skulle sidde stille og følge med i timerne.

Man skal som malervirksomhed eller anden virksomhed for den sags skyld ikke betale eleven for at være tilknyttet derude.

Det betyder så også, at man ikke må sætte eleven til at have ansvarsfulde opgaver eller påtage sig arbejde, hvor de er uden opsyn, eller arbejde, som kun må udføres af voksne.

Man skal ikke se det som en mulighed for gratis arbejdskraft, da eleven gerne skal lære noget af at være på stedet, men perioden er så kort, at der ikke er tale om en oplæring, men en føling med faget.

Nogle elever finder selv de steder, hvor de gerne vil være, mens skolerne nogle gange også sørger for at etablere den kontakt, da der sjældent er noget at tabe for nogle parter, at man tager en erhvervspraktikant ind.

Kunne det være noget for dig med dit malerfirma i Dragør?

 

Flere Nyheder