Du skal huske de vante opgaver med en Morsøbrændeovn

19 January 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det er så dejligt at kunne sætte sig tilbage i en lænestol og fornemme knitren fra brændet, man lige har smidt i sin Morsø brændeovn.

Men man kan jo ikke bare lade den passe sig selv af den grund på samme måde, som man indstiller en radiator, og så kan man være nogenlunde sikker på, at den holder den samme og konstante temperatur hele tiden – medmindre den går i stykker.

Det er et større arbejde at skulle holde liv i og vedligeholde sådan en brændeovn, hvor moderne den end er.

For nogle er det en del af fornøjelsen ved at have en brændeovn, at man selv kan tilpasse den ned til de mindste bestemmelser, men hvis man er ny på området, så kan det måske godt blive lidt trættende i længden, hvorfor man ikke tænder den så tit.

Desuden er den jo ikke så miljøvenlig at bruge, så det skal man også have in mente.

Der skal laves rigeligt løbende med sådan en brændeovn fra Morsø

Her vil vi ikke tale så meget om, hvordan du får den sat op og koblet til skorstenen, for det kan du trods alt betale dig fra at få andre til at gøre, og når det først er gjort, så skal du ikke gøre det igen.

Resten er skorstensfejerens job at holde øje med, selvom man da gerne må tage notits, hvis man har en mistanke om, at noget er galt.

Nej, det er sådan noget med at huske, at man skal have en stabil forsyning af brænde, om man køber det i store partier, eller man køber mindre ad gangen.

Så skal man nok også have gjort rent ved brændeovnen, da det kan svine en del, og har man små børn eller kæledyr, så er det også en god idé at skærme af her.

Så slipper du heller ikke for at tømme den for aske.

More articles