Få den rette hjælp og støtte til afvænning på et misbrugscenter

27 marts 2020 Astrid Pedersen

editorial

Har dit forbrug af medicin taget overhånd – og har du vanskeligt ved at overskue hvorledes du skal få styr på det? Så bør du hurtigst muligt lade dig indskrive på et misbrugscenter til misbrugsbehandling.

Hvorfor bliver man afhængig af receptpligtig medicin?

En afhængighed af smertestillende eller angst dæmpende medicin opstår i det øjeblik man har forstyrret kroppens naturlige balance, således at den ikke længere producerer eksempelvis serotonin eller dopamin. Dette sker når man igennem en længere periode har indtaget medicinen i store volumener.

Samtidig vil man oparbejde tolerans, hvilket betyder, at man gradvist bliver nødt til at optrappe mængden af medicin på daglig basis for at opnå den ønskede effekt. På et tidspunkt vil effekten og rusen udeblive, og medicinen vil blive en absolut nødvendighed for at gennemføre dagen.

Hvis man undlader at tage medicinen, vil man opleve voldsomme abstinens symptomaer. For eksempel vil de såkaldte opioider, som er kunstige stoffer fremstillet med henblik på at emulere opiaternes virkning, kunne fremkalde symptomer som minder om dem en narkoman oplever når han eller hun kvitter stofferne cold turkey – det vil sige fra den ene dag til den anden.

Dette kan i sagens natur have skæbnesvangre konsekvenser. For det første kan de fysiske sygdoms symptomer med voldsomme opkastninger og høj feber forårsage livsfarlig dehydrering. For det andet er det ikke ukendt, at patienter, som prøver at afgifte sig selv, kan få selvmordstanker. Og for det tredje er det alt for nemt at falde tilbage i misbruget efter få dage med disse symptomer.

Hvor kan jeg få hjælp til medicin afvænning?

Hos Behandlingscenter Stien finder du nogle af landets bedste og stærkeste kompetencer når det kommer til behandling af afhængighed og misbrug. Du kan læse meget mere, og kontakte de dygtige og erfarne misbrugskonsulenter hos Behandlingscenter Stien, på hjemmesiden behandlingscenter-stien.dk

Flere Nyheder