Få repareret hul i emalje i dit badekar

21 oktober 2021 Astrid Pedersen

editorial

Elsker du at tage karbad, men er emaljen i dit badekar hullet og skrammet? Så bør du faktisk holde inde med karbadene indtil badekarret er blevet repareret.

Hvorfor bør jeg ikke bruge et badekar med en hullet emalje?

Der er flere årsager til at du bør undvære dine karbade når emaljen i dit badekar er hullet. Hvis hullet er dybt kan du risikerer at vand trænger ind i badekarrets sokkel hvor det kan forårsage fugt skade.

Selv hvis hullet kun er overfladisk er det stadig ikke nogen god idé at tage bad i karret. Huller såvel som revner, sprækker og skrammer i emaljen kan huse bakterier og svamp – potentielt sygdomsfremkaldende mikroorgansismer som kan udgøre en fare for dit helbred.

Du bør altså, med andre ord, vente med at lege hjemmespa til skaden er blevet udbedret.

Hvem kan lappe hullet i emaljen?

Du behøver dog ikke at gå så langt som til at smide dit badekar ud blot fordi der er gået et hul i emaljen. Det kan nemlig efter al sandsynlighed sagtens lappes igen.

Med hjælp fra en dygtig badekarsmaler kan du få dit badekar til at stå som nyt igen. En badekarsmaler med speciale inden for renovering af badekar vil ved hjælp af en procedure som kaldes reemaljering kunne sætte dit badekar i stand så emaljen atter bliver stærk og uigennemtrængelig.

En reemaljering tager kun omkring fire timer og er en langt billigere løsning end en total udskiftning af badekarret. Ved reemaljeringfjernes den gamle emalje og erstattes med en ny en af slagsen som påføres ved hjælp af en sprøjtepistol. Og allerede efter et døgns hærdning er den nye emalje stærk nok til at du kan tage dit badekar i brug på ny.

Du kan få den bedste hjælp til reparation af emaljen i dit badekar hos Emaljespecialisten – læs mere på https://www.emaljespecialisten.dk/hul-i-emalje-badekar/.

Flere Nyheder