Giv dig i kast med en ægte klassiker

09 October 2018 Mette Nikolajsen

editorial

En citronfromage er en klassiker på det danske dessertbord, og en dessert, som mange forbinder med danskhed. Dog har citronfromagen en ganske anden oprindelse. Citronfromagen

har nemlig ikke sin rod i Danmark. Den stammer derimod fra Italien. Nærmere betegnet stammer desserten fra Piemonte i det nordlige Italien, hvor den går under navnet Panna cotta a limone, der betyder noget a la budding af fløde med citron, hvilket er meget sigende for dessertens indhold. Dette er nemlig, hvad en citronfromage egentlig er. En citronfromage er den lækreste dessert, der både er luftig og frisk med et touch af syrlighed og sødme i en perfekt kombination. Dette medvirker, at desserten føles fløjlsblød på tungen med sin friske og syrlige smag.

Citronfromagen er en dessert, der kan serveres og spises på alle tidspunkter på året. Dog egner den sig specielt godt som en lækker og let sommerdessert, som vil falde i langt de flestes smag. Det er en forfriskende dessert, som er ved at vende tilbage til det moderne dessertbord, efter et stykke tid, hvor det har været alt for sjælden, at man har fået den serveret. Dette kan til dels skyldes, at mange er bange for at give sig i kast med at lave en citronfromage, da der skal bruges husblas. Dette skal dog ikke give grund til bekymring, for i virkeligheden er en citronfromage ganske nem at lave. For at lykkedes med en citronfromage er der blot et par ting, der skal være styr på. Dette er blandt andet, at alle ingredienser, undtagen husblas, skal have samme temperatur. Dette gøres nemt ved at holde dem kolde fra køleskabet. Derudover er det vigtigt, at man pisker konstant i æggemassen, når man hælder den smeltede husblas i. Ellers risikerer man klumper. Sidst men ikke mindst skal flødeskummet først vende i æggemassen, når denne er let stivnet. Hvis dette ikke overholdes, vil citronfromagen dele sig.

Giv dig i kast med denne skønne dessert allerede i dag, og bliv taget direkte tilbage til mormors kaffebord.

More articles