Giv trægulvet nyt liv med en billig gulvafslibning

13 februar 2020 Astrid Pedersen

editorial

Er gulvet i stuer og værelser gået hen og blevet mat i overfladen? Så bør du overveje en gulvafslibning i stedet for at skifte gulvet ud.

Hvorfor skal jeg lade mine trægulve afslibe?

Der er mange gode grunde til at vælge en gulvafslibning frem for en udskiftning af trægulvet, når dette er blevet slidt. For det første er det langt billigere at lade træværket afslibe, end det er at anskaffe et spritnyt trægulv. Hvis din bolig er forsynet med et originalt trægulv – det vil sige et trægulv, som er anlagt samtidig med at bygningen blev opført – kan du være sikker på, at et trægulv i en tilsvarende kvalitet vil koste en bondegård.

I gamle dage hvor man som standard anvendte træ som gulvbelægning når man opførte nye boliger, var det nemlig fortrinsvis massivt træværk af solid kvalitet, der blev til trægulve. Dette betyder, at det godt kan være svært at erstatte et originalt trægulv uden at skulle have den helt store tegnebog fremme. Og så vil du nok hellere spendere en brøkdel af denne pris på en grundig gulvafslibning og en efterfølgende behandling.

For det andet er dit originale trægulv faktisk et stort aktiv for dit hus eller din lejlighed. Der er efterhånden langt imellem boliger med massive trægulve. Så hvis dit trægulv i bund og grund er intakt og sundt, kan det godt betale sig at værne om det, da det vil øge værdien af din bolig i forbindelse med et eventuelt salg. Og for det tredje er træ bare den mest optimale form for gulvbelægning i private hjem.

Træ føles bedre under fødderne end syntetiske materialer, og skaber en hjemlig og hyggelig stemning. Du vil hurtigt kunne mærke forskel, hvis du erstatter træværket med laminat, linoleum, beton eller cement, som er langt hårdere og koldere end træ.

Du kan få et tilbud på en billig gulvafslibning på Gulvkanonen.dk

Flere Nyheder