Guide til artikel om at låne penge

12 January 2021 Camilla Skøtt

editorial

Skal du låne penge? Så er det en god idé at sætte sig ind i lånebegreberne og alt muligt andet, der omhandler det at låne penge – så er der nemlig størst mulig chance for at finde et godt lån.

Har du læst den ene artikel efter den anden om at låne penge? Du er ikke den eneste, og det er med sikkerhed tid, der er godt givet ud. Ved at sætte dig godt ind i sagerne, kan du nemlig bedre vurdere, om det er et godt lån eller ej, du er ved at optage.

Men hvad definerer egentlig et godt lån? Som udgangspunkt skulle man tro, at det er renten, der afgør om et lån er godt eller dårligt, men så ligetil er det desværre ikke. Et lån kan sagtens have en lav rente, men høje gebyrer, og så er det ikke nødvendigvis et godt lån.

Hvad er så et godt lån? Det må siges at være et lån, der matcher dine behov. Har du brug for en lang løbetid, nytter det ikke noget, hvis det lån med den laveste rente skal betales tilbage i løbet af 6 måneder. 

Kig på ÅOP

Har du fundet en række forskellige lån, der alle tillader dig at få den løbetid, du har brug for, kan du sammenligne dem indbyrdes. Det gør du ved at kigge på det, der hedder ÅOP; årlige omkostninger i procent. Som nævnt kan et lån nemlig sagtens have lave renter, men høje gebyrer – det imødegår du ved at kigge på ÅOP, der indeholder alle de omkostninger, der er forbundet med lånet.

Herefter er det blot et spørgsmål om at takke ja til lånet, og så står pengene som regel på din konto i løbet af kort tid. Husk dog, at du skal være sikker på, at du har råd til at afdrage hver eneste måned – alternativt kan du ende i RKI.

More articles