Hold dig varm uden dårlig samvittighed

13 december 2021 Lykke Holzmann Søby

editorial

De nyeste luft til vand varmepumper kan producere en fremløbstemperatur på 65C, hvilket gør dem til den ideelle højeffektive erstatning for olie- eller gaskedler. Varmepumperne gør det muligt for dig at opgradere din varmekilde, men beholde eksisterende højtemperaturradiatorer i den gode gamle gammel stil som f.eks. støbejern, så du ikke skal til at rage det hele ned, til stor forstyrrelse for alle der bor i huset.

Varme i vandhanen med det samme

En helt ny luft til varme – varmepumpe giver udgangsvandtemperaturer på 65C selv ved udendørstemperaturer helt ned til -15C ved brug af varmepumpen alene.

Fordelen ved at erstatte et traditionelt varmesystem med et nyt vand til varme system omfatter reducerede CO2-emissioner, fremtidssikrede driftsomkostninger og disse varmepumper er meget mere effektive end kedler med fossilt brændstof.

image

Hvad er nu det?

En luft-til-vand varmepumpe består af en enkelt udvendig enhed, der indeholder en varmeveksler, kompressor og varmeveksleren. I dette system trækkes varmen ud af luften, overføres til kølemidlet, kølemidlet komprimeres op til en højere temperatur og varmen fra kølemidlet ledes til vandet, der cirkulerer til og fra varme- og varmtvandssystemet. inde i huset. Dette er ideelt, når pladsen inde i huset er begrænset.

Så hvad venter du egentlig på?

Bortset fra at det kan være en smule dyrt at installere et luft-til-vandsystem, så er der faktisk ingen ulemper ved denne nyeste teknologi. Vi ved alle at de gamle brændstoffer bliver mere og mere upopulære og ikke gøre noget godt for klimaet, men det ændrer ikke på at vi ikke vil fryse når det bliver koldt om vinteren og derfor er det på tide at skifte til et alternativ. Systemet tjener sig hurtigt hjem igen, da det selv skaber sin varme, så når det først er installeret, er der ingen ekstra udgifter at tænke på. Det er det hele værd.

Det mest avancerede luft til varme system, er en panasonic varmepumpe

Flere Nyheder