Husker du at rense dit ventilationssystem?

26 October 2021 Steffen Petersen

editorial

Hvis du gerne vil have det maksimale udbytte af dit ventilationssystem i dit hjem eller på arbejdspladsen, så skal du sørge for regelmæssig rengøring af den. Hvis du undlader at få den rengjort, så kan det føre til helbredsmæssige konsekvenser for dig og dine omgivelser. Læs i dette indlæg, hvad der kan ske hvis du ikke får rengjort dit ventilationssystem. 

 

 

 

1. Dårligere indeklima

Hvis du ikke får rengjort dit ventilationssystem, så kan du risikere, at indeklimaet bliver betydeligt dårligt. Uanset om du er på kontoret eller hjemme, så er dårligt indeklima noget som skal bekæmpes. Dårligt indeklima kan føre til hovedpine, forværrelse af allergier og luftvejsinfektioner. Et ventilationssystem skal gerne rense luften for dig, så rummet du opholder dig i, er godt ventileret. Hvis der er mangel på rengøring, så bliver luftkvaliteten ringere, og det skaber dårligt indeklima.

 

2. Det kan koste dig

Det kan godt koste dig i det lange løb, hvis dit ventilationssystem står og bruger unødvendigt energi på at rense rummet. Hvis der er ophobet sig en stor mængde støv, så kan det føre til et mere anstrengende arbejde for dit ventilationssystem. Jo hårdere ventilationsanlægget skal arbejde, jo mere energi vil det bruge, og det betyder, at du kan få højere regninger for den pågældende måned. Det kan i værste fald føre til, at dit ventilationssystem går i stykker. Og renovering af ventilation kan derfor blive en mulighed. Så vær derfor opmærksom på, når du skal rense din ventilation.

 

3. Du får ikke et rent hjem

Hvis du vil have et rent og sundt hjem, så er det vigtigt at du sørger for, at du får renset dit ventilationssystem regelmæssigt. Hvis dit hjem er for støvet eller beskidt, kan der opstå mange problemer. Hvis støvet f.eks. ikke bliver renset ordentligt, kan det føre til problemer med mider og andre insekter. Disse kan føre til forskellige sundhedsproblemer for dig og din familie, når du er hjemme. Det kan f.eks. være allergi eller regelmæssig hovedpine.

More articles