Hvad er et skøde?

28 februar 2019 Astrid Pedersen

editorial

Du har sikkert hørt ordet skøde, når talen er faldet på bolighandel og fast ejendom. Men hvad er egentlig et skøde, og hvad skal man være opmærksom på i forbindelse dermed?

Skødeskrivning ved køb af bolig

Når du køber en bolig, er det vigtigt, at du kommer til at fremgå af skødet som boligens retmæssige ejer. Hvis du ikke sørger for at få opdateret de oplysninger, skødet på din nye bolig indeholder, er der risiko for, at forrige ejer kan sælge boligen igen, og dermed score dobbelt fortjeneste.

Det øjeblik, du står som ejer i skødet, og skødet er blevet optaget i Tingbogen via tinglysning, er denne type situationer effektivt forhindret. I forbindelse med boligkøb vil skødeskrivning og indmelding af skøde til tinglysning være en fast del af boligkøb pakken, når du vælger en boligadvokat fra eboligadvokat.dk til at bistå dig ved boligkøbet.

Opdatering af skøde ved overdragelse af bolig

Det er ikke kun i forbindelse med en decideret bolighandel, at skødet skal opdateres. Det skal faktisk ske hver eneste gang en bolig skifter hænder, og ejerforholdet dermed ændrer sig – uanset om der er penge involveret eller ej. Et eksempel på, hvorledes dette kan foregå, er ved skilsmisse eller ophørt samliv. Ofte ønsker den ene part at blive boende i den fælles bolig, og er der tale om en ejerbolig, som er købt i fællesskab, skal den ene part således købe den anden ud. Dermed vil vedkommende ikke længere stå som ejer af boligen, og skal derfor fjernes fra skødet.

Skødet skal opdateres med de rette oplysninger, og endnu en gang gennemgå tinglysnings proceduren som foreskrevet. Her kan en boligadvokat også være behjælpelig med at sikre, at alting går efter bogen. Hos eboligadvokat.dk er du sikret en behandling, som er 100% efter de juridiske forskrifter.

Du kan gå ind på eboligadvokat.dk og få et godt tilbud på skødeskrivning.

Flere Nyheder