Hvad er forskellen på de forskellige cykeltyper?

28 March 2022 Lotte Hindsberg
image

editorial

Mange tænker sikkert, at en cykel er vel en cykel. Et stel, to hjul og et styr. Altså hvor svært kan det være. Men intet er mere forkert. Der er stor forskel på de forskellige typer af cykler og står du og skal købe en ny cykel er det en god ide at starte med at afdække dit behov. For det vil i første omgang afdække hvilken type cykel du skal kigge på og i sidste ende købe.

Er du i tvivl kan du med fordel få råd og vejledning af www.time2bike.dk. De kan hjælpe dig med at finde den rigtige type cykel og efterfølgende den rigtige cykel dig passer til dig og dit behov.

Time2bike, mountainbike, citybike, racercykel

De forskellige typer af cykler

Der findes flere forskellige typer af cykler og gør man mere end blot at cykle til og fra supermarkedet, skal man ofte have mere end en. 

De overordnede cykeltyper er citybikes, racercykler og mountainbikes. Derudover findes der selvfølgelig også den relativ nye elcykel, som har taget mange danskere med storm.

Skal du bruge en cykel, primært til bykørsel er det en citybike du skal overveje. Den passer perfekt til cykelstier og du sidder på cyklen, så du har et godt overblik over trafikken. Hvilke du blandt andet ikke vil have på en racercykel, hvor du sidder foroverbøjet.

En racercykel passer til lange ture på landevejen, hvor du ikke skal stoppe og starte hele tiden, men i stedet skal køre lange distancer i høj fart og hvor du ikke hele tiden skal holde øje med billister og gående.

En mountainbike er bygget til at køre i skoven og på mudrede stier. De brede dæk søger for at du står bedre fast og ikke glider ud. Den har også en bedre affjedring.

Den sidste type elcyklen, er god, hvis du har brug for lidt ekstra hjælp når du cykler.

More articles