Hvad er godt at vide om dit diamantarmbånd

07 december 2020 Maya Hindsberg

editorial

Et diamantsmykke i høj kvalitet er en investering, især hvis du passer godt på det. Det kan faktisk holde hele livet og kan måske endda også gives videre til den næste generation. Så hvis du er på udkig efter en investering til dig selv eller en du elsker, er et diamand armbånd et godt bud. Men hvad skal du vide om kvaliteten på dit smykke og hvordan passer du godt på det?

De fire c’er fortæller dig om kvaliteten 

Når man taler om diamant smykker, vurderer man kvaliteten på det, som kaldes de fire c’er. Karat(carat), Slibning(cut), klarhed(clarity) og farve(color). Du har sikkert hørt om karat før, men det er ikke kun det, som bestemmer værdien.

Slibningen forklarer, hvordan diamanten er blevet slebet, og hvor flot den er blevet gjort. Den mest typiske slibning er den runde slibning, som er den, man typisk forbinder med diamanter. 

Karat er det, du måler diamantens vægt i. På en karat er der 0,20 gram og det er normalt, at ens diamant er på 1 karat eller under. 

Klarhed fortæller, hvor klar diamanten er og hvor godt lyset bliver reflekteret i den.

Til sidst er der farve. De fleste diamanter er uden farve, men der findes de mere sjældne diamanter, som ses i f.eks. lyserød eller blå.

Pas på dit armbånd

Når du investerer i et diamant armbånd eller smykke, vil du gerne, at det holder længe. Derfor vil du gerne vedligeholde det. Det gælder faktisk uanset, hvad dit smykke er lavet af. Ofte kan du stå for store dele af vedligeholdelsen selv, med hjælp fra forskellige pleje og rensemidler. De fleste smykkesælgere tilbyder også, at du kan få renoveret og tjekket dit smykke hos dem, så det bliver som nyt igen, og du ikke risikerer, at et kædeled går i stykker, eller en sten falder ud. 

Flere Nyheder