Hvordan kan et misbrugscenter hjælpe mig?

29 March 2020 Astrid Pedersen

editorial

Som substans misbruger vil du med stor sandsynlighed have brug for professionel hjælp for at slippe ud af din afhængighed, og lægge pillerne eller alkoholen på hylden for altid. Uanset om du har oparbejdet en afhængighed af receptpligtig medicin, eller om du er alkoholiker gennem længere tid, vil du kunne have glæde af et ophold på et misbrugscenter såfremt du ønsker at komme tilbage på rette spor.

Et misbrugscenter er for dig, der inderligt ønsker afvænning, og at komme af med dit afhængheds betingede misbrug for altid. På et misbrugscenter er der ingen hurtige eller nemme løsninger. Behandlingen vil komme til at indeholde afsavn og hårdt arbejde. Til gengæld vil lønnen blive udbetalt i form af et liv uden afhængighed og misbrug, og ressourcerne til at bygge en ny tilværelse op.

Hvordan foregår behandling på et misbrugscenter?

Når du tjekker ind til behandling på et misbrugscenter, vil du som substans misbruger først skulle gennemgå et såkaldt afrusnings eller afgiftnings forløb. Dette betyder, at du skal have renset alle de afhængigheds skabende giftstoffer ud af systemet én gang for alle.

Et såkaldt detox forløb er ikke at spøge med. Du bør aldrig forsøge dig med afgiftning eller afrusning på egen hånd, da det kan være rigtig farligt. De abstinenser, du kommer til at opleve, tåler ingen sammenligning med almindelige tømmermænd. Og derfor vil dette forløb være overvåget af sundhedspersonale, som kan gribe ind hvis dine symptomer skulle blive for voldsomme, samt sørge for at du ikke dehydrerer undervejs.

Hvor finder jeg et professionel misbrugscenter?

Efter afgiftning vil du typisk blive indskrevet til behandling på misbrugscentret i cirka fem uger. Hos Behandlingscenter Stien består den afvænnende behandling af elementer fra Minnesota kuren i kombination med andre former for evidens baseret terapi.

Du kan læse meget mere om behandling af afhængighed på Behandlingscenter Stien på hjemmesiden behandlingscenter-stien.dk

More articles