Hvordan kommer du i gang med ølbrygning?

17 September 2020 Sara Mortensen

editorial

Har du overvejet at give dig i kast med ølbrygning, men du ved ikke hvor du skal starte? Læs med her og få inspiration til hvordan du nemt kan komme i gang med at brygge øl derhjemme. 

Rigtig mange bliver bidt af ølbrygning, når først de kommer i gang og det er der en grund til. Ølbrygning er en super god hobby for mange, fordi man skaber noget med sine egne hænder. Måske sidder du til dagligt på kontor foran en computer? Måske sidder du og taler med kunder i telefonen dagen lang? Uanset hvad, så er der mange, som søger noget i fritiden efter arbejdet, hvor de bruger deres hænder og hoved på en ny og anderledes måde.

Ølbrygning er en proces, der kræver koncentration og tålmodighed. Man brygger ikke øl over natten – det er en længere proces. Hvis man aldrig har prøvet det før, så kan det være lidt af en jungle at finde ud af, hvad man egentlig skal bruge for at komme i gang. 

Hvad skal jeg bruge til min først ølbrygning?

Der er en række ting, som man skal bruge, når man starte med at brygge sit eget øl derhjemme. Du skal blandt andet have fat i de rigtige ingredienser til din ølbrygning. Heldigvis kræver ølbrygning ikke ret mange ingredienser – du skal egentlig bare have fat i noget gær, humle, vand og malt. 

Udover gode ingredienser, skal du selvfølgelig også bruge forskellige brygudstyr. Hvis du allerede sidder og stresser over, hvor meget du skal bruge og hvad du skal bruge, så frygt ej! I dag kan du heldigvis få samlede pakker, hvor alt det brygudstyr og alle de ingredienser du skal bruge indgår. 

Brew Box er et eksempel på et mærke, der sælger en samlet pakke til hjemmebrygning. De laver utrolig mange af disse pakker og der er derfor god chance for at du finder en øl, som du rigtig godt kan lide. Med disse pakker, er det eneste du ellers skal have fat i nogle gængse køkkenting, som du enten selv har eller kan låne af naboen. Det er en nem og overskuelig måde at få afprøvet ølbrygning på. På den måde kan du også se om det overhovedet er noget for dig, inden du går ud og investerer i alverdens brygudstyr. 

More articles