Hvordan skal du starte dit boligkøb?

12 januar 2021 Maya Hindsberg

Det kan være noget så fristende at begynde sin boligjagt på nettet. Der er ret mange boligsider og endnu flere flotte boliger, men det er langt fra den bedste måde at lave en god handel. Det er nemlig farligt at forelske sig i et hjem for derefter at finde ud af, at man ikke har pengene til det.

Derfor bør du starte din boligjagt ud med et besøg i banken. Der kan du, og en bankrådgiver, lægge et budget og aftale et lån, så du ved, hvilken prisklasse du skal se på, når det kommer til et hus. Hvis du har tiden og lysten, kan du også henvende dig til flere banker, så du får den bedste lånepakke.

Nu kan du begynde på din boligsøgning

De fleste bruger efterhånden nettet til at lede efter en bolig, men man kan også gøre brug af en ejendomsmægler. Uanset hvad, skal du dog være klar på at indgå et kompromis. Du kan sjældent få alt det, du gerne vil i et hus, og du må derfor gøre op med dig selv, hvad der er vigtigst.

Er det vigtigst at ligge centralt, eller er det vigtigere at have mange værelser og meget plads samt et nyt køkken. Uanset hvad du kommer frem til, skal du dog være opmærksom på, at ejendomsmægleren ikke arbejder for dig, men for sælger.

Boligadvokaten

Når du skal lave et stort køb, vil du gerne være sikker på, at du får nok ud af dine penge. Der kan en boligadvokat hjælpe. Læs evt. mere på eboligadvokat.dk.  Boligadvokaten gennemgår din handel fra ende til anden, og er også god til at sætte spørgsmålstegn. Det vil sige, at de er meget opmærksomme på, om der er nogle fejl og mangler, eller om det er en dårlig handel. Derudover overtager de også kommunikationen med ejendomsmægleren.

Flere Nyheder