Hvorfor er der fugt i kælderen?

30 december 2020 Lykke Holzmann Søby

editorial

Ønsker du at kommer af med eventuel fugt i kælderen, er der mange forskellige måder at gøre det på. Herunder er et par gode råd til, hvordan du kan affugte kælderen og nogle grunde til, hvorfor kælderen er blevet fugtig i første omgang.

Luftlækager

I mange hjem kan det punkt, hvor fundamentet møder gulvet, være en indgang for fugt. Tætninger omkring kældervinduer, ventilationskanaler, der skærer gennem sidesporene til din tørretumblers udstødning, og andre små indgangspunkter for fugt kan tillade meget vand, især under regnvejr. Hvis du har utætte vinduer eller ventilationskanaler, kan en silikoneforsegler- eller stripping af skum hjælpe med at tilslutte lækagerne. Du skal dog stadig ventilere for at affugte den fugt der allerede er kommet ind. Det kan også være en god idé at købe en affugter for at hjælpe med at holde tingene på en jævn køl bagefter.

Kommer problemet udefra?

Hvis der opsamles fugt omkring ydersiden af ​​dit fundament, er det ofte umuligt at forhindre ting i at blive lidt fugtige indeni, og selv fugemasser kan besejres over tid, hvis der er nok fugt opsamlet uden for huset. Sørg for at dine nedløb er ud fra væggen fra huset, det er en måde at sikre, at vand løber væk fra dit fundament, hvilket reducerer mængden af ​​fugt, der kan samles inde. En anden måde er at inspicere omkring dit hjem for områder, hvor vand kan løbe nedad imod huset, og ændre på eventuelle problemområder du finder.

Undersøg indkørsler og andre udendørs konstruktionsfunktioner

Ligesom din klassificering kan dine indkørsler, terrasser og blomsterhaver også blive fugtighedsfælder udendørs, der gør at du har problemer med at affugte kælderen. Brug af et koldt plaster til at tage sig af revner, huller eller andre problemer hjælper med at holde vandet væk fra dit hjem i stedet for at tilskynde til opsamling og vedligeholde ekstra funktioner på ejendommen som terrasse og blomsterhaver for at sikre, at de bliver drænet ordentligt i dårligt vejr, så det ikke løber ind i kælderen.

Besøg https://husblog.dk/saadan-bekaemper-du-fugt-i-kaelderen-paa-effektiv-vis/ og få gode råd til affugtning af kælderen.

Flere Nyheder