Hvorfor er det så svært at definere kunst?

13 december 2019 Lykke Holzmann Søby
Hvorfor er det så svært at definere kunst?

Dette spørgsmål dukker ofte op og der er mange bud på svar. Mange hævder, at kunst ikke kan defineres.  Kunst betragtes ofte som processen eller produktet ved bevidst at arrangere elementer på en måde, der appellerer til sanser eller følelser. Kunst omfatter en bred vifte af aktiviteter, kreationer og udtryk, herunder musik, litteratur, film, skulpturer og malerier. Betydningen af ​​kunst udforskes i en filosofisk gren kendt som æstetik. Det er i hvert fald, hvad Wikipedia påstår.

Kunst forstås generelt som enhver aktivitet eller produkt udført af mennesker med et kommunikativt eller æstetisk formål – noget, der udtrykker en idé, en følelse eller, mere generelt, en verdensanskuelse.

Kunst er en del af den kultur hvor den opstår, heri afspejler den økonomiske og sociale tendenser i designet. Derudover indeholder kunst ideer og værdier, der er iboende i enhver kultur på tværs af rum og tid. Dens rolle ændrer sig gennem tiden og kan få et mere  æstetisk komponent her og en socio-uddannelsesmæssig funktion der.

Det korte af det lange er at definitionen på kunst er åben, subjektiv og kan diskuteres så længe der er mennesker til. Der er ingen aftale mellem historikere og kunstnere, om hvorfor vi har så mange forskellige definitioner af kunst. Konceptet i sig selv har ændret sig mange gange i gennem århundreder.

Selve forestillingen om  hvad kunst egentlig er, fortsætter med at skabe kontrovers, idet den er så åben for fortolkninger. Kunst kan betyde enhver menneskelig aktivitet eller ethvert sæt regler, der er nødvendige for at udvikle en aktivitet. Dette vil generalisere konceptet ud over det, der normalt forstås som kunst, nu udvidet til at omfatte akademiske områder.

Man kan sige at kunst er enhver form for menneskeligt udtryk af kreativ karakter. Måske ser du dig selv som kunstner, måske som nyder af kunst. Men præcis hvad du definerer som kunst er op til dig. Kunst kan være mange ting, eksempelvis små stickers som du kan dekorere dit hjem med.

Hvis du vil inspireres yderligere om hvad kunst også kan være, så besøg http://www.kunzt.dk/ 

Flere Nyheder