Hvornår kan jeg have gavn af et misbrugscenter?

29 marts 2020 Astrid Pedersen

editorial

Måske tror du, at et misbrugscenter kun er for ”rigtige” narkomaner – altså dem som ryger eller sprøjter heroin flere gange om dagen. Men her skal du tænke på, at det faktisk er det samme stof, du misbruger, når du indtager opioider som for eksempel Fentanyl, Oxycontin eller Tramadol.

Du kan sagtens, uden at vide af det, have oparbejdet et misbrug som svarer til en heroin afhængigs ditto. Du føler dig måske ikke som misbruger eller narkoman, fordi din medicin er receptpligtig og lovlig. Dette betyder blot ikke, at den ikke også samtidig er utroligt farlig.

Netop fordi det er så nemt at skaffe de stærke smertestillende piller, og tilsvarende nemt at indtage stoffet, havner mange mennesker i denne form for misbrug. Og de får desværre sjældent hjælp før de er så dybt afhængige, at prognosen er virkelig dårlig.

Få hjælp til at standse misbruget hos et misbrugscenter

Således bør du, så snart du erkender, at du har et problem med afhængighed af receptpligtig medicin, kontakte et misbrugscenter. Også selv om du måske ikke føler, at forbruget endnu udgør det helt store problem. Hvis du fortsætter misbruget, vil du nemlig med stor sandsynlighed miste din personlige dømmekraft og din evne til selv erkendelse. Det er det, et afhængigheds betinget misbrug som oftest gør ved et menneske.

Derfor er det meget vigtigt, at du får hjælp så hurtigt som muligt. Et misbrugscenter vil kunne hjælpe dig uanset hvilket stadie af misbrug du befinder dig på. Og vælger du at kontakte et misbrugscenter med en høj succes rate, forøger du dine chancer for at komme helskindet ud på den anden side, og dermed kunne fortsætte din tilværelse uden afhængighed og misbrug af nogen art.

Du kan altid kontakte Behandlingscenter Stien – et af Danmarks bedste misbrugscentre – for at få vejledning omkring ophør af pille indtag. Læs mere på behandlingscenter-stien.dk

Flere Nyheder