Hvornår skal jeg tjekke ind på et misbrugscenter?

28 marts 2020 Astrid Pedersen

editorial

Måske tror du at et misbrugscenter er et sted hvor de rige og berømte kommer hen for at vænne sig af med deres misbrug – og detox’e, som det så populært hedder. Vi har alle hørt om Betty Ford klinikken, hvor skuespillere og andre celebrities tog hen når de skulle ud af den grimme vane med at spise for mange sovepiller. Men faktisk er misbrugscenter for alle typer borgere, som er kommet ind i et afhængigheds betinget misbrug – for eksempel alkoholisme eller pillenarkomani – og ønsker hjælp til afvænning.

Du behøver ikke at være højt på strå for at kunne nyde godt af den kompetente hjælp og støtte, man som misbrugsramt kan få på et misbrugscenter i Danmark. Her kigges der udelukkende på individet og på dets specifikke behov for behandling og omsorg. Eventuel familie og venner kan inddrages på bestemte trin i misbrugsbehandlingen, men uanset din sociale status, indtjening og uddannelses niveau vil du altid være velkommen på et misbrugscenter.

Hvordan foregår behandling på et misbrugscenter?

Når du som misbruger lader dig indskrive til behandling på et misbrugscenter som for eksempel Behandlingscenter Stien, vil der altid blive foretaget en grundig udredning af din situation og af graden af dit misbrug.

Er du substans misbruger – det vil sige afhængig af alkohol eller receptpligtig medicin – vil du først og fremmest skulle gennemgå en afgiftning eller afrusning. Denne vil foregå under overvågede og sikrede forhold, og forskellige tiltag kan sættes i værk for at lindre de smerter og det ubehag, som uvægerligt følger med denne procedure. Dernæst vil du overgå til afvænnende behandling og terapi på selve centeret, hvor du bliver indlogeret.

Behandlingscenter Stien vil altid sørge for, at du i løbet af det fem uger lange forløb ikke har adgang til afhængigheds skabende substanser. Til gengæld vil du altid have nogen at tale med i form af de dygtige misbrugskonsulenter tilknyttet centeret.

Du kan læse mere på behandlingscenter-stien.dk

 

Flere Nyheder