Jeg har angst – hvad gør jeg?

12 september 2019 Astrid Pedersen

editorial

Hvis du har mistanke om, at du er ramt af en angst lidelse – for eksempel fordi du udviser flere af de kendte symptomer, eller lider af panik anfald – bør du søge hjælp hos en specialist. Det er vigtigt at blive udredt korrekt, således at du har sikkerhed for at få den rette behandling.

Der kommer ikke noget godt ud af at negligere sin angst lidelse eller bare gå og tumle med den alene. Angst lidelser går sjældent – for sikke at sige aldrig – i sig selv igen, og forsvinder ikke blot fordi du prøver at ignorere symptomerne – snarere tvært imod.

En angst lidelse kan udvikle sig til at blive voldsomt invaliderende for dit daglige liv, hvis du ikke får den rette behandling. Derfor er det vigtigt, at du tager kontakt til din egen læge i første omgang, og får en henvisning til en terapeut eller en anden specialist i angst lidelser.

Hvordan kommer jeg af med min angst?

Angst lidelser behandles i sjældne tilfælde med stærk medicin, som kan dulme symptomerne, således at den angst ramte kan komme videre derfra. I langt de fleste tilfælde er terapi dog den mest virksomme løsning. Når man lider af angst, er det vigtigt at blive bevidst om angstens anatomi, og hvad der eventuelt trigger eens angst. På den måde kan man lære at leve med sin angst, og bedre forholde sig til eventuelle anfald.

Angst er ikke farlig i sig selv – men angsten for angsten kan være meget hæmmende. Og derfor er det en rigtig god idé at gå i terapi, så snart du begynder at opleve symptomer på angst, så du kan lære hvordan man gør sig fri af angsten, at den ikke skal styre dit liv.

Du kan læse mere om behandling af angst på https://www.angstekspert.dk/ 

Flere Nyheder