Koster en røntgenundersøgelse penge?

26 august 2021 Steffen Hansen

editorial

Der kan være flere tidspunkter, hvor det er nødvendigt med en røntgenundersøgelse. Det kan være, hvis man tror man har brækket noget, det kan være for at få lungerne tjekket, eller for at få tjekket noget helt tredje. Men hvad skal man være opmærksom på, når det gælder røntgen?

Koster det penge

Hvis man skal have lavet en røntgenundersøgelse, så koster det som udgangspunkt ikke penge, så længe det er på et offentligt hospital. Hvis det er en røntgenundersøgelse hos en tandlæge, eller hos et privathospital, så skal man være forberedt på at skulle betale for det. Her er det vigtigt, at man afklarer inden, hvad det vil koste.

Hos en tandlæge er det meget normalt, at man får taget et røntgen, for at se om der er nogen huller, eller andet man skal være opmærksom på med tænderne. Her koster en røntgen kun et par hundrede kroner, og derfor bør det ikke være det der vælger budgettet.

På et privathospital kan det hurtigt blive dyrere, så der er det vigtigt at have afklaret prisen, eller at man har en forsikring, som vil betale for det. Dette kan være i forbindelse med knæproblemer, eller problemer med andre led i kroppen, hvor et røntgen vil kunne afgøre, hvad der er galt.

Er røntgen farligt

Røntgenundersøgelser er ikke som sådan farlige. Dog er det vigtigt, at man ikke får for mange stråler gennem bestemte dele af sin krop, da de kan blive påvirket af det. Dette kan som eksempel være lungerne, eller skridtet på en mand. Hvis en mand får for mange stråler gennem skridtet, kan det medføre, at han ikke længere kan få børn.

Der er dog nogle tilfælde, hvor det er nødvendigt, at man får røntgen af de nedre dele, eller af lungerne, og her vil man ikke kunne undgå strålerne.

Flere Nyheder