Kvium deler vandene

20 January 2020 Søren Black
Kvium deler vandene

Dystre, makabre og forbudte elementer

Der er få danske kunstnere, der kan dele vandene som Michael Kvium. Med sine groteske og humoristiske billeder af grufulde skabninger. har kunstneren fra Horsens skabt sig et navn som en af de mest anerkendte kunstnere herhjemme. Michael Kvium har igennem de sidste 35 år markeret sig på både den danske og internationale kunstscene med en lang rækker billeder, der er fyldt op med dystre, makabre og forbudte elementer. Kvium har skabt et univers, som du på en og samme tid bliver fascineret af og frastødt af. Har du bare en lille smule interesse i kunst, så er du aldrig i tvivl, når du kommer forbi et værk af Michael Kvium.

Fra Arken til Hongkong

Michael Kvium blev uddannet fra Kunstakademiet i København i 1985, og har siden da haft en virkelig flot karriere som kunstner. Kvium har bidraget med en lang række soloudstillinger, der spænder fra både Arken i Ishøj til Tang Gallery i Hong Kong. Derudover har hans kunst været omdrejningspunktet i flere film. Det gennemgående i den kunst Kvium sender ud fra sit værksted er, at han vil tvinge os til at se på det, vi ikke bryder os om. Han vender så at sige vrangen ud på al det pæne, og efterlader os skånselsløst med det grimme, mørke og forvredne.

Hundeelskeren var grænseoverskridende at male

Et af de værker der har fået nogle folk op i det røde felt hedder Hundeelskeren. Her møder vi to nøgne kvinder og en hund med erigeret lem. Michael Kvium lavede dette maleri, da han ville undersøge de typer mennesker, der dyrker dyresex. Selv har han udtalt, at det var grænseoverskridende at bevæge sig ind på dette kontroversielle område. Men Michael Kvium kan ikke lade være. Når han griber penslerne, borer han sig ind i vores inderste med motiver, som ofte er så grimme og frastødende, at vi bliver fascineret af dem. Med Michael Kvium får du unikt kunst, der er velegnet til at give dig et personligt hjem.

More articles