Lad en autoriseret montør forestå udskiftning af forrude

20 april 2020 Astrid Pedersen

editorial

Er forruden på din bil røget sig en tur? Så er det vigtigt, at du får den skiftet ud inden du kører videre. En ødelagt forrude, hvad end den er beskadiget i forbindelse med stenslag, hærværk eller et trafik uheld, vil kunne kompromittere sikkerheden ved kørsel i bilen på flere måder.

Først og fremmest ved at begrænse dit udsyn. Som fører af bilen er det vigtigt, at du har det fulde udsyn gennem din forrude. Ellers vil du hurtigt kunne overse vigtige fare signaler, og dermed uforvarende blive impliceret i – eller måske lige frem årsag til – en trafik ulykke. For det andet udgør bilens forrude en ikke uvæsentlig del af den strukturelle styrke i karosseriet, hvilket vil sige, at hele bilens sikkerhedsmæssige struktur svækkes, hvis forruden beskadiges.

For det tredje er der for mange moderne bilers vedkommende en hel del elektroniske hjælpemidler integreret i forruden – her under vognbane assistent, regn sensor, antenne og automatisk nødbremse system. Disse vil hurtigt blive upålidelige eller miste deres funktion, hvis forruden beskadiges kraftigt. Og så kan du risikere, at disse hjælpemidler kommer til at udgøre en fare for din kørsels sikkerhed.

Vælge en professionel montør når din bils forrude skal skiftes

Står du således med en bil, som har fået smadret sin forrude, bør du hurtigst muligt kontakte din lokale auto glas montør. Det er vigtigt, at det er en professionel montør som forestår opgaven med udskiftning af forrude. Kun på den måde er du sikker på, at udskiftning af forrude bliver gjort ordentligt – og at al elektronisk ekstra udstyr efterfølgende bliver kalibreret korrekt.

Du kan med fordel vælge et autoværksted, som har en Dansk Bilglas A/S montør tilknyttet. Så er du garanteret en forrude, som lever op til alle sikkerhedsmæssige standarder, og en kalibrering, som følger fabrikantens anvisninger. Læs mere på https://bilglas.dk/vi-tilbyder/forrude/ 

Flere Nyheder