Når en advokat møder trusler

21 September 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det er aldrig rart at få trusler, om det så er med en skræmmende advarsel, lovning om tæsk eller måske ligefrem døden, så er det afstumpede mennesker, der lader følelserne tale før fornuften, som gør den slags.

Desværre kan det være svært at undgå, for mange af den slags mennesker gemmer sig måske bag en anden facade, og specielt i nyere tid, hvor man kan gemme sig bag et tastetur og være under dække af at være en anden, dér forsvinder det almindelige filter, man ellers ville have, hvis man skulle sige det samme direkte til personen.

Flere mennesker end andre er udsatte, og det hænger ofte sammen med deres profession, om det så er parkeringsvagter, journalister eller – som vi vil fremhæve i denne artikel – advokater.

Specielt advokater er ikke de mest respekterede, og så er de det alligevel, og det hænger desværre sammen med, at de gør deres arbejde godt.

I Danmark forsøger vi at undgå, at folk bliver uretfærdigt dømt eller på baggrund af noget, der ikke er sandt, men selv de værste beviselige mordere har ret til en advokat. Sådan er verden i et demokratisk samfund.

Alene ved at repræsentere voldtægtspersoner, seriemordere og videre kan gøre, at helt almindelige danskere pludselig forvandler sig til selvtægtige retfærdighedskæmpere, der mener, at de har ret til at sige, hvad de lige føler, fordi der er sikre på, at de deler den brede, offentlige mening.

Her glemmer man bare, at advokater blot gør deres arbejde og måske ikke ligefrem higer efter at påtage sig den slags opgaver, men de gør deres pligt.

Selv under mere formelle sager, hvor der måske ikke har været store ofre på spil i form af menneskeliv eller lignende, så vil der altid være en vinder og en taber i retssager, og taberen vil ofte blive sur på vinderens advokat.

Derfor bliver det nok svært at undgå den slags trusler, fordi vi lever i et demokratisk samfund.

Her finder du gode advokater: https://www.holst-law.com/

More articles