Polering af badekar – en god eller dårlig idé?

21 October 2021 Astrid Pedersen

editorial

Et badekar, som er blevet brugt dagligt eller næsten dagligt i løbet af mange år, vil uvægerligt komme til at fremstå mat i betrækket.

Dette skyldes aflejringer af kalk, okker og rust, som giver anledning til misfarvede plamager i emaljen. Når disse optræder er det tegn på at badekarret trænger til en renovering.

Kan jeg polere mit badekar smukt og skinnende?

Måske er du vant til med jævne mellemrum at give emaljen på badekarrets inderside en god polering, hvilket indtil nu har resulteret i et smukt og skinnende badekar. Men hvis du kan mærke at misfarvningerne i emaljen er permanente, og at overfalden føles ru, er det desværre ikke længere nok med polering af badekar.

Det betyder nemlig at emaljen er eroderet til et punkt hvor kalk og okker kan aflejre sig i selve emaljen. Og du risikerer faktisk at gøre ondt værre ved at anvende kalkfjerner som ofte indeholder syre.

Hvordan får jeg badekarret til at stråle igen?

Hvis først slitagen på badekarrets inderside har nået dette stadie bør du tilkalde en badekarsmaler. Her er det nemlig en reemaljering der skal til. Ved denne proces fjernes den gamle emalje og erstattes med en ny.

Til alt held er dette hverken en tidskrævende eller dyr operation. En reemaljering fordrer dog et vist håndelag – og derfor bør du ikke selv kaste dig ud i opgaven. I hvert fald ikke hvis resultatet skal være helt perfekt.

Hvor kan jeg få hjælp til reemaljering af badekar?

Hvis du bor i København, på Frederiksberg eller andet steds i hovedstadsområdet kan du med fordel tage kontakt til Emaljemanden. Emaljemanden er en københavnsk baseret badekarsmaler som gennem årene har hjulpet talrige glade og tilfredse kunder over alt i Storkøbenhavn.

Du kan læse meget mere om Emaljemandens ydelser, og kontakte virksomheden direkte, via hjemmesiden emaljering-af-badekar.dk.

More articles