Sådan fornyer du trægulvene

19 February 2020 Cecilie Mortensen

editorial

Som boligejer er der mange måder, man kan forny boligen på. Det gælder både, hvis du er husejer, lejlighedsejer, sommerhusejer eller andet. Og der er ikke noget som et nyt og frisk pust til ens hjem, som resultat af at man har repareret eller fornyet boligens indre eller ydre. Hvis du har trægulve i hjemmet, så er dette noget af det, du med fordel kan fornye, hvis gulvene har fået en del ridser eller blevet matte i træets lak. Der er nemlig langt fra altid behov for at skifte gulvene helt, hvis man tænker, at de trænger til fornyelse. 

Sådan kan trægulvene fornyes 

Der findes bl.a. to muligheder for at forny trægulvene. Den første er en gulvafslibning og den anden mulighed er en gulvafhøvling. Det skal siges, at det langt fra altid er nødvendigt med en gulvafhøvling. Dette er nemlig en hård behandling for gulvet, da man er inde og høvle næsten 4 gange så meget af gulvets overflade, end hvis man f.eks. vælger en gulvafslibning. Derudover så kan der være en begrænsning ift. at gulvet ikke har nok tykkelse til at kunne tåle en gulvafhøvling. Omvendt så kan en gulvafhøvling om noget fjerne de forskellige skader, der måtte være i et gulv, da man netop er inde og fjerne en del af gulvets overflade. 

En gulvafslibning er nok en af de mest anvendte behandlinger, når trægulvene skal opfriskes. Her er man inde og slibes omkring 1 mm. af gulvet. Det kan dog stadig godt fjerne mange af de overfladeridser, som gulvet har fået. Og desuden så skåner man også gulvet mere, når man vælger denne behandling.  

Hvis du ønsker hjælp til at komme i mål med nye gulve, så kan du finde en gulvsliber i Slagelse, som med garanti kan rådgive og vejlede dig omkring, hvordan du opnår det ønskede resultat. 

 

More articles