Sådan skifter du en dør

03 September 2021 Steffen Hansen

Har du lige købt hus? Eller måske er du lige flyttet ind i en ny, men ældre lejlighed og vil i den forbindelse gerne have nogle nye døre? Så er der flere ting, du kan gøre. Hvis du er et kreativt menneske, er det ikke engang sikkert at du behøver at skifte din dør ud, men i stedet kan male og dekorere den, og give den helt nyt liv. Gamle trædøre er charmerende, men de kan også dødkedelige at kigge på. Ønsker du dør-forandring, så er denne artikel til dig.

Find ud af hvad du ønsker

Inden du begynder at flå dine døre ned og købe nye, bør du sætte dig ned og finde ud af hvad det egentlig er du ønsker. Det er ikke sikkert at dit projekt kræver en ny dør til flere tusinde kroner. Med lidt kreativitet og lidt maling, kan man komme rigtig langt, og dermed spare den udgift en ny dør ville være.

Sådan frisker du din dør op

Det mest oplagte er selvfølgelig at male døren, men hvis man er fiks på fingrene, kan man også skifte træpanelerne ud med ruder, og på den få en helt ny dør ud af den gamle. Man kan selvfølgelig også bare male døren, i så fald skal du sørge for at slibe den gamle maling af, inden du går i gang. Det og godt at starte med at grunde døren i en lysegrå farve, inden du maler den endelige farve på.

Skal du have en ny dør

Har du besluttet dig for at du skal have en ny dør, så behøver det ikke at være så dyrt igen, da der findes mange billige døre på markedet. Du kan søge på forskellige handelssider som DBA eller Facebook Marketplace, inden du går ud og køber en ny dør. Du kan nemlig være heldig at finde forholdsvis nye døre på disse platforme.

More articles