Skynd dig at gøre noget ved den fugt i kælderen, inden den udvikler sig!

27 december 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det er selvfølgelig uheldigt, hvis du oplever fugt i kælderen, mens du er udrejst i længere tid, så du ikke kan nå at opdage det i så god tid, at du kan sætte ind med en tidlig indsats end en senere en af slagsen, så det måske ender med at blive dyrere at bekæmpe.

Dog kommer sådan noget fugt ikke altid fra den ene dag til den næste, men det kan jo ske, hvis der sker et større regnfald, men så er der nok nærmere tale om en oversvømmelse.

Når man så har drænet stedet for vand, så er der jo fugtigt i kælderen, og det skal man have gjort noget ved, så man kan blive helt fri for den.

For sådan noget fugt kan sætte sig ikke bare i inventaret i kælderen, så man skal smide det ud, men også i materialerne, så der kommer svamp og andet – og det ender måske med at gå i fundamentet!

Gør noget ved den mindste mistanke

Pointen er således, at man skal gøre noget, hvis man har en mistanke om, at der er fugt i ens kælder.

Selv hvis man ikke direkte har en mistanke, så kan man stadig få en kontrollant ud og undersøge, om der skulle være optræk til fugt, eller om der måske er problemer med fugt, som man bare ikke kan se. Det er jo ikke altid til at få øje på med det samme.

Således er det ikke altid lige heldigt, hvis man med det blotte øje kan se problemer med fugt i kælderen, for det kan netop være toppen af isbjerget, som man kan se, og så er skadens omfang endnu større, end hvad man lige går og tror.

Så er der jo tilbage at spørge, hvad man så skal gøre med den eller de fugtproblem(er), hvis man først har opdaget dem?

Det kan du finde svar på her: https://husblog.dk/saadan-bekaemper-du-fugt-i-kaelderen-paa-effektiv-vis/ 

Flere Nyheder