Slibning af gulvet – hvorfor?

19 februar 2020 Cecilie Mortensen

editorial

Hvis du ikke har hørt om slibning af gulve før, så er der alle gode grunde til at læse videre. Det er nemlig særligt aktuelt, hvis du har en bolig, hvor der er trægulve. Du har nemlig alle gode muligheder for at vække dem ekstra meget til live, og give dem en flot overflade igen, hvis du investerer i en gulvafslibning. 

Det gode resultat er naturligvis også betinget af, at du får hyret en professionel fagperson til opgaven. Her kan du nemlig forvente at få den helt rette ekspertise, så du kan nå godt i mål med dine gulve. Der går trods alt nemlig lang tid mellem, at der er behov for at gulvene skal ordnes. Med det rigtige firma og i kombination med at du selv er god til at pleje gulvene, kan de holde i helt op til 15 år.

Kig nærmere på dit trægulv

Hvis du kigger nærmere på et trægulv, så vil du nok bemærke, hvordan det har fået forskellige ridser, mærker og måske har det fået skader, hvis der er rødvin, vand eller andet, der har fået lov til at trække ned i gulvet. Med en gulvafslibning kan man heldigvis komme mange at disse ting godt til livs. Her er man nemlig inde og slibe ca. 1 mm. af gulvets overflade. Her arbejder man på at gøre det helt jævnt igen. Herefter skal man ind og efterbehandle det. De forskellige efterbehandlinger, der findes, kan give gulvet forskelligt udseende. Nogle kan gøres gulvet mere hvidt, og andet lægger sig blot som en lak og gulvets naturlige farve. Her skal man dog også være opmærksom på, at efterbehandlingerne kan have forskellige egenskaber. Nogle lukker mere af for, at der kan trænge noget ned i træet, hvorimod andre efterlader træet mere åbent. Der er derfor lidt forskellige overvejelser at gøre sig.  

Uanset hvad dine ønsker måtte være med dit trægulv, så kan du opnår et flot og nyere look, hvis du hyrer en gulvsliber i Solrød til opgaven. 

Flere Nyheder