tag dit liv tilbage med et ophold på et misbrugscenter

06 April 2020 Astrid Pedersen

editorial

Har du i længere tid haft et øget indtag af læge ordineret medicin – og har du vanskeligt ved at se, hvorledes du kan sætte en stopper for dette forbrug? Så bør du kontakte et misbrugscenter med henblik på rådgivning angående misbrugsbehandling.

Hvornår er misbrugsbehandling nødvendig?

En professionel misbrugsbehandling er en absolut nødvendighed for dig, som er kommet så langt ud i dit misbrug, at det vil være direkte farligt selv at forsøge sig med afvænning.

Er du eksempelvis misbruger af receptpligtig medicin, vil dit misbrug være skadeligt i det øjeblik du over en længere periode har indtaget mange hundrede procent gange den anbefalede daglige dosis blot for at kunne holde dig i gang i løbet af dagen. Dette betyder nemlig, at din krop har udviklet tolerans. Tolerans er et udtryk for at din krop har vænnet sig til stoffet i en grad, så den kræver mere og mere af det for at kunne opretholde et acceptabelt funktions niveau.

Samtidig betyder det, at du ikke vil kunne standse indtaget uden at dette ophør vil have meget alvorlige konsekvenser. De abstinenser, man som pillemisbruger kan risikere at opleve, vil i værste fald svare til dem en heroin afhængig narkoman oplever når han eller hun forsøger at kvitte stofferne med en såkaldt kold tyrker – det vil sige, fra den ene dag til den anden.

Risiciene ved en sådan ”hjemme-afvænning” er således temmelig store. Ud over de fysiske symptomer så som svedeture, rystelser og opkastning kan du tilmed udvikle psykisk og mental ubalance, og faktisk opleve delirium og selvmords tanker. Derfor bør du altid lade dig indskrive til behandling på et misbrugscenter som tilbyder overvåget afgiftning, før du går i gang med et decideret afvænnings program.

Hvor finder jeg et godt misbrugscenter i Danmark?

Hos Behandlingscenter Stien har de dygtige behandlere særlig ekspertise inden for – og mange års erfaring med – behandling af pillemisbrug. Læs mere på behandlingscenter-stien.dk

 

More articles