Tandlægeskræk – hvordan kommer du af med det?

07 January 2022 Maya Hindsberg

editorial

Tænder og mundhygiejne er en vigtig del af din hverdag, og derfor er det vigtigt at komme til tandlægen. Der kan dog være mange ting, der holder en fra at gøre det. Det kan være du bare ikke har fundet den rigtige, men det kan selvfølgelig også tænkes, at du lider af tandlægeskræk, og det er det, der holder dig fra at tage afsted.

Tandlægeskræk er vigtigt at tage seriøst, både fordi det kan have store konsekvenser for dine tænder, men også fordi din tryghed er vigtig, når du ligger dig i en tandlæge stol. Så har du tandlægeskræk, så find en tandlæge, der tager det alvorligt. Det er vigtigt, det ikke går stærkere end du kan følge med, og derfor er dialog et fundamentalt skridt på vejen for et godt besøg. Et godt sted at starte med at kigge på en tandlæge er: http://stjerneklinik.dk/ 

image

Find en tandlæge med et særligt fokus på tandlægeskræk

Tandlæge skræk er en fobi på samme fod, som mange andre forbier. Det er derfor vigtigt at finde en tandlæge, der tager det seriøst, så du er så komfortabel ved dit besøg som muligt. En god tandlæge vil sætte sig og tale med dig om dine tidligere oplevelser, så de får en god forståelse for din historik, og hvad du har været igennem. På den måde kan din tandlæge blive sikker på, hvad der kan være særligt triggerene for din tandlægeskæk. På den måde kan tandlægen gøre sit bedste for at undgå det. Det kan være lyden af et bestemt instrument, eller det at ligge helt ned i tandlægestolen. Uanset hvad, så er det en god ide at fortælle tandlægen om det. 

Angsten for tandlæger kan holde dig fra at besøge tandlægen før det gør rigtigt ondt, det gør det dog kun være, så hvis du kan komme til tandlægen regelmæssigt, så bliver det bedre i længden.

More articles