Tip til trægulvets efterbehandling

14 February 2020 Cecilie Mortensen
image

editorial

Hvis du bor i en bolig, hvor der er trægulve, så kan gulvene med tiden komme til at se slidte ud. Det gælder især, hvis der er kommet mange ridser som følge af at være brugt i mange år. Det kan derfor være, at det er blevet nødvendigt at give dem nyt liv. En af måderne man kan gøre det på er med en gulvafslibning. 

En del af gulvafslibningen er også, at det efterfølgende skal efterbehandles. Men hvilken behandling skal man vælge? Nogle af de muligheder der findes er bl.a. en hvid oliebehandling, en hvid ludbehandling og en lakeret overflade. Hvis man ikke selv har meget erfaring med trægulve, så kan det være svært at vurdere, hvilken efterbehandling der skal vælges. For at gøre valget nemmere for dig, så kan du finde nogle af fordelene og ulemperne herunder: 

En lakeret overflade

Når man vælger en lakeret overflade, så er det den overflade, som er mest lukket. Det vil sige, at du ikke skal bekymre dig hvis du spilder væsker med farver eller andet. Det vil nemlig være muligt at tørre op igen. Det er omvendt en lidt sværere omgang, hvis man skal reparere skader, der kommer i gulvet. 

En hvid oliebehandling

Denne type efterbehandling er mere åben. Det betyder også, at hvis man spilder noget på trægulvet, så kan det trænge hurtigere ned i gulvet. Omvendt så er det nemmere at reparere diverse skader, som måtte komme i gulvet. 

En hvid ludbehandling

En sådan efterbehandling betyder også, at man får et meget åbent gulv, hvor væsker nemmere kan trænge ned i. 

Hvis du går med et ønske om et frisk pust til dit trægulv, så kan du med fordel kontakte en gulvsliber i Hillerød. Her kan du også få mere rådgivning omkring, hvordan gulvet kan efterbehandles, og de forskellige fordele og ulemper, man skal være opmærksomme på. 

 

More articles