Tre måder du kan redde regnskoven på – hjemme fra sofaen

22 september 2021 Emilie Jacobsen

editorial

Vi ved alle, at regnskoven er trængt, og mange af os vil også gerne gøre noget ved det. Men hvad skal vi lige gøre? Sige job og lejlighed op for at drage ud i verden for at gøre noget selv? Det er de færreste, der kan, vil og tør det. Men hvad kan du så gøre? 

Heldigvis findes der mange ting, du kan gøre for regnskoven, mens du stadig sidder derhjemme i sofaen. Vi giver dig her tre bud. Vi er blevet inspireret af budene af organisationen Verdens Skove. De arbejder på mange forskellige måder for at redde regnskoven. Det er både ved at sende frivillige af sted, have frivillige i Danmark og have en shop, hvor du kan købe bæredygtige varer, hvor overskuddet går til deres arbejde med regnskoven. 

1. Køb bæredygtige varer på nettet 

Vores første forslag til, hvordan du kan redde regnskoven hjemme fra sofaen, er selvfølgelig, at du kan købe bæredygtige varer på nettet. Hvis der er noget, du mangler til dit hjem, kan du jo lige så godt tjekke Verdens Skoves shop og se, om de har det, du mangler. 

2. Giv bæredygtige varer i gave 

En anden god måde for dig at støtte regnskoven på – uden at du skal bevæge dig væk fra din matrikel – er, at du køber bæredygtige gaver. Når du alligevel skal give en gave, hvorfor så ikke give en, der også støtter regnskoven? Hos Verdens Skove kan du for eksempel købe en lækker gavepakke med produkter fra regnskoven som kakao, kaffe og et spækbræt af bæredygtigt skovet træ. 

3. Køb et regnskovscertifikat

Er der ikke noget, du mangler til dit hjem, bør du selvfølgelig ikke købe noget. I stedet kan du købe et regnskovscertifikat. Der bestemmer du selv, hvor mange penge du vil støtte regnskoven med. Beløbet skal dog være mellem 214 og 450 kroner. Som tak for din donation får du et regnskovscertifikat, der er en plakat med et af regnskovens dyr på. 

Flere Nyheder