Undersøg om der er fugt i kælderen

27 December 2020 Lasse Drescher
image

editorial

Hvis det er du har en kælder, så er det yderst vigtigt, at du er yderst opmærksom på, hvad der er og hvad der skal være i kælderen. Der er nemlig ting som du ønsker skal være i kælderen, men også ting som du ikke ønsker at have. Fugt er nemlig noget af det, som der er rigtig mange som har udfordringer med, og det er der nemlig rigtig god grund til.

Fugt er nemlig noget af det, som mange døjer med, da det som er årsagen typisk er, at der er en højere luftfugtighed end i resten af huset. Det kan både være åbenlyse ting, som skaber fugten. Det kan dog også blot være en lille ting som damp fra vaskemaskinen eller tørretumbleren, som kan være skyld i, at der opstår en forhøjet luftfugtighed nede i kælderen, som så kan blive rigtig svær at slippe af med.

Det kan derfor være relevant at undersøge, om du har fugt i kælderen. Først og fremmest kan du gå derned og bruge næsen. Derfor er det vigtigt, at du går ned og dufter. Den karakteristiske duft for fugt er nemlig en mugne og jordslåede lugt, som ikke er til at tage fejl af. Hvis det er tilfældet, så er der stor sandsynlighed for, at det er trængt ind gennem væggene eller gulvets fundament. 

Du kan samtidig kigge nærmere på væggen, hvor der typisk også vil være tydelige ting som du kan kigge efter. De typiske tegn er puds, smuldrer eller at malingen på væggen er skallet af. Så derfor vil du typisk kunne se, hvis det er at fugten er trængt ind, da det ikke er noget som du kan tage fejl af, når det er du står og kigger direkte på det. Du kan læse meget mere her omhandlende fugt i kælder.

More articles