Undersøg om du har fugt i kælderen

27 december 2020 Lasse Drescher

editorial

Fugt i kælder er på ingen måde noget at spøge med, og det har rigtig mange dårlige ting med sig. Først og fremmest, så er det skidt for rummet og generelt boligen, som det ender i. Når man opdager fugt, så er det vigtigt at tage handling lynhurtigt, da det udvikler sig, hvilket er problematisk. Det er derfor vigtigt, at du er opmærksom på de tegn der indikerer, at der muligvis kan være problemer  med fugt.

En tydelig indikator på at der er fugt er, at der er en jorslået lugt i kælderen eller lokalet. Der kan oftes også identificeres en fugtig lugt, og enten den fugtige lugt eller den jorslåede, så er det tydeligt at bemærke for de fleste. Det er samtidig relevant at kigge på væggene, som for de fleste er det letteste at opdage. Det forekommer typisk hvis væggen smuldre, eller der er malling som ryger ned af væggen på helt egen vis. 

Hvis det er der opstår problemer på væggen, så er det vigtigt du handler. Alt puds og maling skal fjernes, så du kommer helt ind til fundamentet, da det er vigtigt at komme til bunds, så du samtidig kan se om der er revner der skal lappes. Da du alligevel er igang, så bør du befølge væggen med dine hænder, så du selv kan fastslå hvordan de er. Hvis det er de er kolde eller føles klamme, så er der nemlig stor sandsynlighed for, at der er fugtindtrængen. 

Alt der hedder gips og træ bør samtidig pilles ned, da det er så vigtigt at du får gravet helt til bunds. Du skal være sikker på alt der kan have fugt eller har fugt kommer ud, da det blt vil forværre situationen på et senere tidspunkt. Det er dog relevant at få hjælp af kompetente folk til at undersøge tilstanden.

Flere Nyheder