Værd at vide om gulvafslibning

17 February 2020 Cecilie Mortensen

editorial

Når det kommer til en gulvafslibning, så er der flere ting, som kan være rare at vide på forhånd. Det er nemlig ofte kun få gange, man bør have et behov for en gulvafslibning – især hvis man har boet i den samme bolig i mange år. 

Er gulvet tykt nok til en gulvafslibning eller gulvafhøvling? 

For at ens gulv kan blive afslebet eller afhøvlet, så kræver det naturligvis, at det er tykt nok. I begge behandlinger er man nemlig ind og slibe noget af gulvet overflade af. 1 mm. ved gulvafslibning og ca. 2-4 mm. ved gulvafhøvlingen. Men hvordan ved man, om ens gulv er tykt nok? Der er rent faktisk flere måder, du selv kan undersøge gulvet tykkelse på. Som det første kan man afmontere en fodliste eller dørtrin i det/de rum, der skal ordnes gulve i. Sætter man derefter et spejl ned vil man få en fornemmelse af, hvor meget slidlag, der er tilbage. 

Hvor meget støver det med en gulvafslibning? 

Det kan være svært helt at undgå støv, når et eller flere gulve skal slibes. Dog findes der i dag maskiner, som allerede har en støvsuger integreret i dig. Dog vil man skulle forvente lidt støv, som blot kan fjernes med en våd klud. Hvis man skal have ordnet gulvet i f.eks. køkkenet, så kan det være en idé, at man bruger afdækningsplast til at pakke køkkenet ind i. På den måde kan man undgå, at støvet sætter sig i diverse revner og maskiner, som man har stående fremme i køkkenet. 

Start med din søgning i dit lokalområde

Hvis du ønsker at finde en gulvsliber i Frederikssund, så kan det være en fordel at finde et firma, som i forvejen holder til her. Ofte vil man opleve, hvordan mange af disse firmaer også primært holder sig til bestemte områder. 

More articles