Få den bedste hjælp til dit nye dyr

08 december 2019 Astrid Pedersen
Få den bedste hjælp til dit nye dyr

Det at anskaffe en hund, en kat, et marsvin, en kanin eller sågar selskabsfugle eller en hamster er forbundet med et stort ansvar. Hvert enkelt dyr repræsenterer et selvstændigt liv, og ved at købe eller adoptere et dyr påtager du dig ansvaret for dyrets trivsel og velfærd.

Dette betyder, at du skal sørge for at dyret har adgang til foder af god kvalitet samt frisk vand, et varmt og trygt sted at sove, og den motion og stimulation, det har brug for. Samtidig kræver de fleste kæledyr – eller familiedyr, som denne kategori af domesticerede mindre dyr også kaldes – opmærksomhed og kærlighed fra deres nye familie.

Du skal, med andre ord, tænke dig grundigt om før du anskaffer et dyr. Er du indstillet på at give dit nye firbenede familiemedlem den bedst mulige tilværelse, og bruge tid, penge og ressourcer på dette projekt, kan du med fordel opsøge din lokale dyrlæge. Han eller hun vil være din bedste sparring partner, når det handler om dyrets sundhed, helbred og daglige pasning og pleje.

Dyrlægen hjælper dig med dit nye kæledyr

En dyrlæge er den person, som kan yde dig professionel hjælp, når du vil sikre, at dit dyr til hver en tid er sund og rask. Dyrlægen hjælper gerne med at lægge kostplaner, som tilgodeser dyrets behov, og med at yde rådgivning angående eventuelt kost tilskud eller medicin. Samtidig er det hos dyrlægen, du hvert år får dyret vaccineret mod de farlige bakterier og vira, som desværre er i omløb, og som kan betyde store lidelser – og måske endda have en fatal udgang – for dit kæledyr. Og det er dyrlægen, som forestår de årlige tjek af dyrets tænder.

På bloggen dyreliv-bloggen.dk kan du læse meget mere om hvordan din dyrlæge eller din lokale dyreklinik kan hjælpe dig og dit dyr – få mere information på dyreliv-bloggen.dk/faa-den-bedste-hjaelp-til-dit-kaeledyr-hos-din-lokale-dyrlaege

Flere Nyheder