Gå trygt til tandlæge i Næstved og omegn

13 marts 2022 Astrid Pedersen

editorial

Tilhører du den desværre temmelig store gruppe af danskere som springer det årlige eller halvårlige tandlæge besøg over? Så bør du faktisk se at komme af sted til tandlæge – i hvert fald hvis du ønsker at beholde dine tænder.

Besøg din tandlæge – det betaler sig

Måske synes du at det er spild af tid, subsidiært penge ud af vinduet, at besøge tandlægen en til to gange om året. Men her skal du tænke på at du med dine årlige eller halvårlige tandlæge besøg faktisk foretager en form for investering i dit helbred.

Det betyder utroligt meget for din livskvalitet at have et sundt og velfungerende tandsæt som er helt intakt og fri for tand sygdomme. Dette øger du dine chancer for at opnå hvis du går til tandlæge et par gange om året.

tandlæge

Samtidig er det videnskabeligt bevist at tændernes sundhed har direkte indflydelse på mange andre aspekter af dit generelle helbred. Og alene af den grund er det smart at bruge et par basseøre på at sikre sunde og stærke tænder i munden hele livet igennem.

Hvad kan tandlægen hjælpe med?

Hos en tandlæge vil du først og fremmest modtage forebyggende behandling. Det er tandlægens fornemste opgave at hjælpe dig med at forhindre lidelser så som karies eller parodontose i at opstå. Derfor vil hovedparten af tandlægens arbejde være af forebyggende karakter, i form af tandrensning og eftersyn af tænder og tandkød.

Hvis tandlægen kan se at der skjuler sig ansatser til parodontose under tandkødets rand vil dette kunne forebygges ved hjælp af en dybderensning af tandlommerne. Og misfarvninger på emaljen, som kan indikere syreskader, kan pensles med fluor for at standse udviklingen.

Hvor kan jeg gå til tandlæge i Næstved?

Er du bosiddende i Næstved eller nærmeste omegn hedder din lokale tandlægeklinik Tandlægerne Dickow & Lindkær. Bestil tid online på dltand.dk.

Flere Nyheder