Skab glæde i familien med dyr

07 december 2019 Astrid Pedersen
Skab glæde i familien med dyr

Hvis du og din ægtefælle er blevet enige om, at det er på tide at introducere et nyt, firbenet medlem i familien, vil valget typisk falde på en hund. I det følgende kan du læse mere om, hvordan du på ansvarlig vis anskaffer dig en sådan.

Hvordan finder jeg den rette hund til min familie?

Når du står for at skulle vælge hund, er der mulighed for at adoptere en voksen hund fra et internat. Internaterne bugner af hunde, som af den ene eller den anden grund ikke længere kunne være hos deres familie. Dette kan for eksempel være på grund af allergi, eller fordi hundens tidligere mennesker er døde eller flyttet til et sted, hvor det ikke er tilladt at holde hund.

De dygtige og venlige mennesker, som arbejder på internaterne, er utroligt kompetente, når det handler om at sætte hunde og mennesker sammen. Så hvis det er den vej, du og din familie ønsker at gå, kan I trygt henvende jer til et internat med henblik på adoption. På dyrebloggen.dk kan du læs meget mere om, hvad det indebærer at adoptere et dyr fra et internat.

Hvis du og resten af familien brændende ønsker jer en hundehvalp, skal I være forberedte på, at der er temmelig meget arbejde forbundet hermed. En hvalp skal trænes, førend den kan finde ud af at gå på toilettet uden for huset. I praksis indebærer denne træning mange måneder med optørring af efterladenskaber fra gulve og tæpper. En hundehvalp vil gnave i alt, hvad den kan finde, for eksempel sko, legetøj, hårbørster med videre. Og endelig skal I sætte tid af til intensiv træning på hvalpeskole. Undlader I at træne hvalpen fra barnsben, vil I komme til at fortryde det senere.

dyrebloggen.dk kan du læse mere om, hvorledes du kan træne din hund derhjemme ved anvendelse af diverse udstyr og legetøj – læs mere her

Flere Nyheder