Slibning af gulv i København inklusive efterbehandling

13 februar 2020 Astrid Pedersen

editorial

Når dit gamle trægulv er blevet så slidt, at det fremstår gråligt og trist i overfladen, kan det som regel reddes ved hjælp af en gulvafslibning. I det følgende kan du læse mere om denne procedure – og hvem der kan hjælpe dig dermed.

Hvordan foregår en effektiv gulvafslibning?

Skal gulvet slibes grundigt og jævnt, skal der en professionel maskine til gulvafslibning i spil. En sådan maskine er påmonteret en slibe rondel, som roterer i det vandrette plan. På denne fastgøres sandpapir, som varierer i grovhed. Til første slibning anvendes sandpapir med grove kron, og dernæst slibes efter med finkornet sandpapir.

Maskinen føres i en jævn bevægelse hen over gulvet – dette kræver et vist håndelag, da disse maskiner har en tendens til at have deres helt egen vilje. Derfor er det en rigtig god idé at få fat i en professionel gulvmand, når trægulvet skal slibes. Han vil have erfaringen og ekspertisen samt det før nævnte håndelag til at kunne udføre en grundig og jævn gulvafslibning uden risiko for skader på gulvet – og samtidig komme ud i alle kroge og helt ind langs panelerne med det tunge maskineri.

Efter den egentlige gulvafslibning vil gulvet modtage en plejende og beskyttende efterbehandling med enten lud, sæbe, olie, lak, fernis eller maling. De første tre er det, man kalder ikke forseglende behandlinger. Med en olie, sæbe eller lud behandling vil træets karakteristika skinne tydeligt igennem, både i udseende og fornemmelse.

Med en forseglende behandling så som lak, fernis eller maling vil træværket der imod være kapslet inde. En sådan løsning er for dig, som ønsker et rengørings venligt gulv med en hårdfør overflade, som kan modstå det meste, og ikke hurtigt bliver slidt.

Hvem kan hjælpe mig med gulvafslibning og efterbehandling?

Hvis du ønsker at en faglært håndværker forestår din gulvafslibning, kan du finde ham på Gulvkanonen.dk

Flere Nyheder