Tips til at vælge den rette parfume

03 August 2019 Astrid Pedersen

editorial

En parfume er ikke blot en parfume. For det første findes der et hav af forkslelige typer af parfume – fra de helt lette dufte, som kun svagt kan anes, til de tunge og sensuelle parfumer, som kan virke både sexede og intimiderende. For det andet er der parfumer, som er særligt velegnede til at bruge i dagtimerne, hvor de kan supplere en nogenlunde neutral påklædning og en diskret makeup, og så de deciderede aftendufte, som typisk er bygget på lidt kraftigere bund noter og mere påtrængende aromastoffer i toppen.

Forskellige parfumer til forskellige mennesker

For det tredje skal du regne med, at parfumer opfører sig vidt forskelligt i forhold til hvilken person, der bærer dem. Dette betyder, at den parfume, som får din veninde eller din kollega til at dufte aldeles fortryllende, ikke nødvendigvis gør det samme for dig. Din parfume skal passe til din krops kemi, og derfor skal du udvælge din nye duft med omhu.

Brug tid på at finde den rette parfume

Det tager tid at udvælge den helt rigtige parfume. Du skal først beslutte, hvilken type duft, du ønsker dig. Skal den bruges til hverdag, eller er det en fest duft, du søger? Dernæst skal du udvælge dig nogle parfumer, som du synes godt om. Og så kommer den egentlige øvelse, som består i at prøve hver enkelt parfume på huden.

Sprøjt parfumen direkte på huden, der hvor blodårerne ligger tæt på hudens overflade – for eksempel på håndleddet. Giv herefter parfumen et par timer til at udvikle sin endelige duft. Herefter kan du få hjælp af en veninde eller af din kæreste til at beslutte, om dette er den rette parfume for dig.

Når du har fundet din perfekte duft, kan du med fordel bestille den online på https://www.sephora.dk/parfume/ – her finder du et stort udvalg af parfume fra alle de kendte brands.

More articles